Werkwijze

Werkwijze Gezond Gewicht Arnhem

Kennismakinggesprek

Het doel van dit gesprek is om persoonlijk kennis te maken en om te bepalen of ik je kan begeleiden bij een nieuwe stap voorwaarts. Ik geef je informatie over de werkwijze en kijken we samen of dit goed aansluit bij je verwachtingspatroon.

Intakegesprek

Tijdens het intakegesprek ga ik vragen met je doornemen die betrekking hebben op je leefstijl, gezondheid en voedingspatroon om een duidelijk beeld te krijgen van je huidige situatie. Je krijgt een voedingsdagboek mee, die je gedurende een week gaat bijhouden. Door het noteren van deze gegevens, word je bewust van je eigen voedingspatroon. Ter voorbereiding hiervan zal ik een voedingsanamnese met je afnemen. Na deze week neem ik het voedingsdagboek in ontvangst en zal deze gaan berekenen op voedingsstoffen en calorieën. Hier komen we in je persoonlijke voedingsanalyse en advies op terug.

 

Tijdens het intakegesprek ga ik je meten en wegen. Hierbij worden lengte, lichaamsgewicht, spiermassa, vetpercentage, vochtpercentage, calorieën verbruik in rust (BMR), BMI en vetvrije massa gemeten. We gaan je wensen vertalen in realistische en haalbare doelen.

 

Persoonlijke voedingsanalyse en advies 

In dit gesprek gaan we de uitkomsten van je voedingsdagboek bespreken. Ook kijken we naar de knel-en verbeterpunten. Je krijgt een persoonlijke voedingsanalyse met daarnaast een aangepast voedingspatroon/ dagmenu mee naar huis waar je direct mee aan de slag kan gaan.
We bespreken verder een plan van aanpak en kijken welke stappen je gaat zetten om deze doelen te bereiken.

Vervolgconsulten

Om je resultaat te bereiken is het belangrijk om je gewoonten en patronen proberen te leren te doorbreken en bewuster te gaan eten. Naast gezond eten hoort ook meer bewegen daarbij. Het helpt je om af te vallen, maar ook om fit en gezond te worden. Ik ga je tijdens de vervolgconsulten begeleiden en motiveren om hier stap voor stap naar toe te werken.
Tijdens alle consulten zal ik je wegen en gegevens voor je bijhouden. Verder is het aantal consulten afhankelijk van je situatie en wensen.