Werkwijze

Gezond Gewicht Arnhem

Hoe ga ik te werk?

  1. Kennismakingsgesprek
  2. Intakegesprek
  3. Persoonlijke voedingsanalyse en advies 
  4. Vervolgconsulten

1. Kennismakingsgesprek Lifestyle coach

De werkwijze van Gezond gewicht Arnhem bestaat eerst uit een kennismakingsgesprek. Het doel van dit (gratis) gesprek is om persoonlijk kennis met je te maken, maar ook om te bepalen of ik je kan begeleiden bij een nieuwe stap voorwaarts. Ik geef je informatie over mijn werkwijze en we kijken samen of dit goed aansluit bij je verwachtingspatroon.

2. Intakegesprek Werkwijze Gezond Gewicht Arnhem

Tijdens het intakegesprek ga ik vragen met je doornemen die betrekking hebben op je leefstijl, gezondheid en voedingspatroon om een duidelijk beeld te krijgen van je huidige situatie. Je krijgt een voedingsdagboek mee, die je gedurende een week gaat bijhouden. Door het noteren van deze gegevens, word je bewust van je eigen voedingspatroon. Ter voorbereiding hiervan zal ik een voedingsanamnese met je afnemen. Na deze week neem ik het voedingsdagboek van je in ontvangst en zal deze gaan berekenen op voedingsstoffen en calorieën. Hier komen we in je persoonlijke voedingsanalyse en advies op terug. Tijdens het intakegesprek zal ik je ook gaan meten en wegen. Hierbij worden lengte, lichaamsgewicht, spiermassa, vetpercentage, vochtpercentage, calorieën verbruik in rust (BMR), BMI en vetvrije massa gemeten. We gaan je wensen vertalen in realistische en haalbare doelen.

3. Persoonlijke voedingsanalyse en advies

In dit gesprek gaan we de uitkomsten van je voedingsdagboek bespreken. Ook kijken we naar de knel-en verbeterpunten. Je krijgt een persoonlijke voedingsanalyse met daarnaast een aangepast voedingspatroon/ dagmenu mee naar huis waar je direct mee aan de slag kan gaan.
We bespreken verder een plan van aanpak en kijken welke stappen je gaat zetten om je doel(en) te bereiken


4. Vervolgconsulten Gezond Gewicht Arnhem

Om je resultaat te bereiken is het belangrijk om je gewoonten en patronen proberen te leren te doorbreken en hieraan bewust te gaan werken. Leefstijl coaching omvat ook aandacht voor ontspanning, stress en nachtrust. Het is belangrijk om hierin een balans te kunnen vinden. Deze aspecten neem ik ook mee in de begeleiding. Naast gezond eten is er ook aandacht voor beweging. Het helpt je om af te vallen, maar ook om fit en gezond en ontspannen te worden. Ik ga je tijdens de vervolgconsulten begeleiden en motiveren om hier stap voor stap naar toe te werken. Tijdens de consulten zal ik je wegen en je gegevens en actiepunten voor je bijhouden. Deze gegevens krijg je van mij na ieder consult teruggekoppeld. Verder is het aantal consulten afhankelijk van je situatie en wensen.


Home » Werkwijze