Leefstijlcoach

Wat is een Leefstijlcoach en wat kan deze voor jou betekenen?

Alles in het leven draait om balans. Hierbij kun je denken aan voeding, bewegen, ontspanning, stress en slaap maar ook je sociale omgeving en het ervaren van een zinvol leven. Als je gezond bent, werken al je lichamelijke systemen en je psyche optimaal met elkaar samen. Je bent dan beter in balans met je omgeving. Voel je jezelf niet in balans? Ben je vermoeid of zit je niet lekker in je vel? Wil je graag stappen zetten op weg naar een gezonde leefstijl, meer balans krijgen, dan ben je op het juiste adres.

Wat kan ik als Leefstijlcoach en gewichtsconsulent voor jou betekenen?

Ik ben Olga kropman, een gecertificeerd Lifestylecoach en gewichtsconsulent. Ik kan als lifestylecoach en gewichtsconsulent helder krijgen wat belangrijke aangrijpingspunten zijn in jouw leven. Hoe kan je omgaan met al deze prikkels en hoe zorg je er nou voor dat je levensstijl wordt verbeterd? Mijn specialiteit ligt in het brengen van mensen naar een gezonder gewicht door middel van een gezondere levensstijl.  Samen kijken wij naar jou levensstijl en hoe wij deze kunnen verbeteren. Samen werken wij naar jouw eigen doel. Je zou mij kunnen omschrijven als een gids in een drukke wereld die je helpt bij het bereiken van jouw doelen.

Model gezond gewicht lifestyle coach  gewichtsconsulent afvallen

Gezond zijn is veel meer dan een gezond lichaam. In mijn begeleiding werk ik volgens de benadering van Positieve gezondheid. Dit model ontwikkeld door Machteld Huber sluit goed aan op het ontwikkelen van een gezonde leefstijl. De volgende zes pijlers in het leven bepalen of jij je gezond voelt of niet, dit zijn:

  • Lichaamsfuncties: je gezond voelen, bewegen, fitheid
  • Mentaal welbevinden: vrolijk zijn, concentreren, omgaan met verandering, jezelf accepteren
  • Zingeving: zinvol leven, levenslust, blijven leren
  • Kwaliteit van leven: genieten, lekker in je vel zitten, balans
  • Meedoen: sociale contacten, erbij horen, samen leuke dingen doen
  • Dagelijks functioneren: zorgen voor jezelf, kennis van gezondheid, kunnen werken
  • Al deze aspecten bepalen hoe jij je voelt. Het gaat om het vinden van de juiste balans voor jou.

Een lifestyle coach en gewichtsconsulent
Olga Kropman

Hoe jouw levensstijl invloed kan hebben op jouw gewicht

Jouw levensstijl is de belangrijkste factor die invloed heeft op jouw gewicht. Voeding, het aantal uren slaap, stress en slechte gewoontes zorgen allemaal voor een gezond of ongezond gewicht. Neem je bijvoorbeeld nooit de tijd om te ontbijten of zorg je niet voor een gezonde avondmaaltijd? Heb je geen inzicht in welke factoren je levensstijl beïnvloeden of weet je gewoon simpelweg niet hoe je dit moet aanpakken? Neem dan vandaag nog contact op met Gezond Gewicht Arnhem voor een gratis kennismakingsgesprek. In dit gesprek kijken we samen naar jou als persoon en bepalen we samen hoe jouw levensstijl veranderd kan worden. Zo om bijvoorbeeld een gezonder gewicht te behalen door een betere levensstijl of simpelweg om gewoon een betere levensstijl te hanteren.

Welke voordelen heeft een Leefstijlcoach en gewichtsconsulent en wat kan een Leefstijlcoach voor jou betekenen?

Een lifestyle coach is iemand die vanuit een ander perspectief naar jouw leven kijkt. Jouw vraagstuk wordt centraal gezet en de leefstijlcoach kijkt naar meerdere factoren die kunnen helpen om dit vraagstuk op te lossen. Wil jij bijvoorbeeld fitter zijn en meer energie hebben? Meer rust ervaren? Afvallen naar een gezonder gewicht of slechte gewoontes omzetten in positieve gewoontes? Dan kan een lifestyle coach jou hierbij helpen. Als gewichtsconsulent en lifestyle coach help ik jou om jouw; slaap, beweging, voeding, rust, dagindeling, planning, inzicht, mindset om te zetten naar instrumenten. Deze instrumenten moeten worden ingezet om zo jouw doelen te behalen. Samen kijken we naar hoe we deze instrumenten het beste kunnen inzetten.

Wil jij nou ook een betere en positievere levensstijl maar kom je er niet uit? Heb je het gevoel dat je geen grip kunt krijgen op een gezondere levensstijl en heb je hierbij hulp nodig? Aarzel dan niet om contact op te nemen zodat wij samen jouw doelen en wensen kunnen behalen.

Neem contact op voor een gratis vrijblijvend kennismakingsgesprek