Vergoeding

Vergoeding Gewichtsconsulent

Ben je benieuwd naar de vergoeding voor een gewichtsconsulent? In dit blog leggen we uit hoe de vergoeding van gewichtsconsulenten werkt, of jouw zorgverzekeraar deze diensten dekt en hoe je dit kunt controleren.

Het inschakelen van een gewichtsconsulent kan een waardevolle stap zijn op jouw pad naar een gezondere levensstijl. Het is de moeite waard om uit te zoeken of jouw zorgverzekeraar de kosten hiervoor vergoedt.

Wil je weten of jouw zorgverzekeraar de kosten voor een BGN-gewichtsconsulent in 2024 dekt? Bekijk dan de voorwaarden in je eigen polis, of raadpleeg de lijst met vergoedingen op de website van de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN): BGN Vergoedingen.

Steeds meer mensen schakelen een BGN-gewichtsconsulent in om hen te begeleiden bij het bereiken van hun gezondheids- en gewichtsdoelen. Gelukkig wordt de begeleiding door de BGN-gewichtsconsulent steeds vaker vergoed door zorgverzekeraars. Maar hoe zit dit precies?

Belangrijke punten omtrent de vergoeding van een BGN-gewichtsconsulent

Er zijn een aantal belangrijke punten om in gedachten te houden bij het zoeken naar een vergoeding voor een gewichtsconsulent.

  • Als jouw zorgverzekeraar niet voorkomt in het overzicht van BGN-vergoedingen, wordt er meestal geen vergoeding geboden voor de begeleiding door een BGN-gewichtsconsulent. Het kan echter geen kwaad om dit na te vragen bij je zorgverzekeraar.
  • De vergoeding voor een BGN-gewichtsconsulent komt uit de aanvullende zorgverzekering. Dit betekent dat een bezoek aan een BGN-gewichtsconsulent geen invloed heeft op je eigen risico. Dit is een belangrijk voordeel, omdat het betekent dat je de diensten van een gewichtsconsulent kunt gebruiken zonder dat dit ten koste gaat van je eigen risico.

BGN Vergoedingen – Gewichtsconsulenten

Er is goed nieuws als je gebruik wilt maken van de diensten van een BGN-gewichtsconsulent. Een toenemend aantal zorgverzekeraars vergoedt de kosten voor de begeleiding door een BGN-gewichtsconsulent. Het is echter belangrijk om te weten dat de voorwaarden voor deze vergoeding kunnen variƫren, afhankelijk van je polis en zorgverzekeraar.

Bord Gezond Gewicht Arnhem Gewichtsconsulent