Leefstijlcoach

Leefstijlcoach Arnhem

Alles in het leven draait om balans. Hierbij kun je denken aan voeding, bewegen, ontspanning, stress en slaap maar ook je sociale omgeving en het ervaren van een zinvol leven. Als je gezond bent, werken al je lichamelijke systemen en je psyche optimaal met elkaar samen. Je bent dan beter in balans met je omgeving.

Voel je jezelf niet in balans? Ben je vermoeid of zit je niet lekker in je vel? Wil je graag stappen zetten op weg naar een gezonde leefstijl, meer balans krijgen, dan ben je op het juiste adres. Als  gecertificeerd leefstijlcoach (Post-HBO) begeleid ik mensen op weg naar een gezonde leefstijl.

Heb jij een doel waar je samen met mij aan wil gaan werken? Neem dan contact met me op voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Gezond zijn is veel meer dan een gezond lichaam. In mijn begeleiding werk ik volgens de benadering van Positieve gezondheid. Dit model ontwikkeld door Machteld Huber sluit goed aan op het ontwikkelen van een gezonde leefstijl. De volgende zes pijlers in het leven bepalen of jij je gezond voelt of niet, dit zijn:

  • Lichaamsfuncties: je gezond voelen, bewegen, fitheid
  • Mentaal welbevinden: vrolijk zijn, concentreren, omgaan met verandering, jezelf accepteren
  • Zingeving: zinvol leven, levenslust, blijven leren
  • Kwaliteit van leven: genieten, lekker in je vel zitten, balans
  • Meedoen: sociale contacten, erbij horen, samen leuke dingen doen
  • Dagelijks functioneren: zorgen voor jezelf, kennis van gezondheid, kunnen werken

Al deze aspecten bepalen hoe jij je voelt. Het gaat om het vinden van de juiste balans voor jou.