Hoe #verspillingsvrij ben jij? Strijd mee tegen voedselverspilling

De campagne ‘Hoe #verspillingsvrij ben jij?’ van de stichting Samen Tegen Voedselverspilling start vandaag en gaat consumenten helpen hun voedselverspilling te verminderen. Minder voedsel verspillen is beter voor het milieu én je portemonnee. Via de campagne kom je te weten wat je thuis allemaal kunt doen.

In Nederland wordt een kwart van al het voedsel verspild. Verspilling vindt plaats op het land, in de fabriek, tijdens het vervoer en ook bij mensen thuis. Nederlanders kunnen gemiddeld 41 kilo voedsel per persoon per jaar van de afvalbak redden, in geld is dat ruim € 145 per persoon.

Om samen voedselverspilling tegen te gaan, is vorig jaar de stichting Samen Tegen Voedselverspilling opgericht. Deze stichting bestaat uit meer dan 20 leden (bedrijven, organisaties en overheid), waaronder ook het Voedingscentrum. Gezamenlijk doel is de voedselverspilling in 2030 te halveren. Samen starten we nu de campagne ‘Hoe #verspillingsvrij ben jij?’ voor alle Nederlanders.

Broodnodige winst

Als iedereen in Nederland zijn voedselverspilling halveert, levert dat een enorme besparing op. Voor bijvoorbeeld brood en zuivel zou dit omgerekend ruim 270.000 broden en 150.000 literpakken yoghurt per dag zijn.* Ook bij groente, fruit en vlees is veel winst te behalen. Lees verder