5 tips om je eetpatroon te verbeteren

Met het oog op de de aankomende drukke maanden staat afvallen wellicht niet bovenaan je prioriteitenlijst. Het aanhouden van een paar eenvoudige eet regels kan je helpen jouw gewicht de komende periode stabiel te houden. Bekijk onze 5 tips om je eetpatroon te verbeteren. En je gezin doet gewoon lekker mee!

 

 

1. VOEG MEER GROENTE TOE

Groentes zijn echte vitamine bommetjes. Daarbij zijn ze onmisbaar voor een gezonde darmflora. Vrij vertaald: een fijn buikgevoel. Met groente doe je je lichaam een groot plezier. Om die aanbevolen 250 gram per dag te halen eet je ze het liefst de hele dag.

2. EET VOLKOREN

Misschien een open deur, maar hoe vaak eet je nu echt volkorenbrood? En zijn je pasta- en rijstgerecht altijd met de volkorenvariant gemaakt? Je doet jezelf en je gezondheid hiermee een groot plezier. Wist je dat vezels belangrijk zijn voor een gezond cholesterolgehalte? Ook geven ze je een vol gevoel, waardoor je
minder snel trek hebt in iets lekkers.

Tip: Ben je nog niet helemaal gewend aan de smaak van volkorenpasta of zilvervliesrijst? Mix de volkoren versie dan met je favoriete witte pasta- of rijstvariant.

3. VARIEER MEER

Geen enkel product bevat alle voedingsstoffen die je nodig hebt en daarom is afwisseling zo belangrijk voor je gezondheid. Gooi je vaste ontbijten lunchgewoontes op de schop. Niet elke ochtend dezelfde start van de dag, maar wissel bijvoorbeeld drie gezonde ontbijtjes af gedurende de week. Ook de lunch kan uit zoveel meer bestaan dan boterhammen. Of voeg elke week een nieuw gerecht toe aan je vaste weekmenu. Lees verder….